DOPRAVA ZDARMA po celý týden. Nakupte alespoň za 200 Kč a zadejte kód do košíku: LEDEN. Doprava se Vám automaticky odečte. Děkujeme za nákup :-)

Pudinkové řezy špaldové se skořicí a kardamomem

Pudinkové řezy špaldové se skořicí a kardamomem

NUNYNEK.CZ-pudinkové-řezy-špaldové-se-skořicí-a-kardamomem


Zkusila jsem obměnit mámin výborný recept na "Bebe pudinkové řezy" na "zdravější" alternativu a tohle je výsledek :) Jedná se o pudinkový moučník z piškotu ze špaldové mouky bez použití vajec s pudinkovo-máslovým krémem ochuceným skořicí a kardamomem a karobovou polevou. Nečekala jsem, že "náhražka" bude tak báječná, a hned se po ní zapráší :) 

Doba přípravy: cca 60 min.

Ingredience:

PIŠKOT
6 PL hraška vanilka + 18 PL vlažné vody (místo 6 vajec)
250 g třtinového cukru
125 g hladké špaldové mouky
125 g hladké celozrnné špaldové mouky
1 PL jedlé sody

KRÉM
3 vanilkové pudinky (osvědčil se mi Amylon s BIO vanilkou bez lepku )
150 g másla
1 l mléka (nejlépe selské plnotučné nehomogenizované)
třtinový cukr dle chuti (na dochucení krému)
špetka mletého kardamomu a dle chuti mleté skořice
Kardamom i skořice nejen dochutí, ale přispějí k dobrému trávení :)

KAROBOVÁ POLEVA - MÍSTO ČOKOLÁDOVÉ

2 PL kokosového oleje
2 PL agávového sirupu (nemusí být stačí dochutit třtinovým cukrem)
4 PL karobového prášku
2 PL obilné kávy Caro, nebo Vitakávy
2 PL smetany ke šlehání nebo plnotučného či selského mléka
6 PL kukuřičného škrobu třeba od Amylonu
500 ml horké vody
100 ml studené vody

Postup:

Hrašku rozmícháme ve vodě, přidáme cukr, pak mouku a nakonec sodu. Pokud je těsto moc husté, přidáme vodu. Pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 175°C cca 25-35 min. Jakmile korpus vychladne, podélně ho rozkrojíme na dva pláty.

Z litru mléka uvaříme hustý pudink, do kterého dáme rozpustit máslo a dochutíme. Pudink rozetřeme na plát a ještě zatepla přiklopíme durhým plátem. Horní plát můžeme lžící pokapat vodou, nebo přidat do vody 1:1 RUM na ovonění.

Karob a kávu dáme od hrnce, rozmícháme metličkou v 500 ml horké vody, přidáme kokosový olej a šlehačku či mléko. Nakonec přidáme ve studené vodě rozmíchaný kukuřičný škrob a pomalu přivedeme k varu. Jakmile začne poleva houstnout ihned ji použijeme. Hotová poleva se dá uskladnit i v lednici a před použitím znovu rozehřát.

Máme-li hotovo, necháme dezert vychladnout v lednici, stačí cca 1/2 hodinky a můžeme baštit :)

Ať vám chutná a máte v bříšku jako v pokojíčku ;)

Markéta Weinigerová z Nunýnka

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení