Zaujal Vás náš obchůdek a láká Vás vlastní eshop? Ozvěte se nám na náš email :-) Krásné dny

Pusinkový dort

IMG_0131

 

 

Počet porcí: 12

Ingredience:

PUSINKY (rozdělíme na dva díly a pečeme pusinky dvě)

6                bílků       
450 g         třtinového cukru
4 lžičky     kukuřičného škrobu
4 lžičky     bílého vinného octa

KORPUS

1                 Bebe sušenky
100g           másla


NÁPLŇ

500g           mascarpone
380g           zakysané smetany
mletý třtinový cukr (dle chuti)
špetka kardamomu
borůvky, maliny, jahody či jiné ovoce na ozdobení krému i dortu


Postup:

Předehřejeme si troubu na 140 °C, horkovzdušnou na 120 stupňů. Rozdělíme si všechny ingredience na polovinu (pusinky se budou péct dvě). Z bílků ušleháme sníh, průběžně do něj zašleháváme cukr. Výsledný sníh má být pevný, lesklý, a když otočíte místu dnem vzhůru, neměl by vypadnout. Nakonec opatrně vmícháme škrob a ocet.

Na plech si připravíme pečící papír a na něj si obkreslíme dortovou formu, ve kterou následně použijeme na vytvoření spodní části dortu. Do středu takto vytvořené kružnice nanášíme lžící sníh cca 2 cm od okraje kružnice (pusinka se nafoukne). Pečeme cca hodinu. Totéž opakujeme s druhou obří pusinkou J

Mezitím, co se pusinka peče, uděláme si korpus k dortu. Rozdrtíme sušenky a rozpustíme máslo. Sušenkovou drť zalejeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Po té nasypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, a obrácenou stranou lžíce mačkáme a uhlazujeme do tvaru formy. Po té necháme v lednici tuhnout.

Nakonec ušleháme mascarpone s kysanou smetanou, cukrem dle chuti a kardamomem. Natřeme korpus, můžeme proložit ovocem, položíme pusinku a totéž opakujeme ještě jednou na pusinku a nakonec přiklopíme svrchní pusinkou. Necháme v lednici odstát alespoň 2-3 hodiny. Nejlepší je dort druhý den.

 
Ať chutná :)

 

Markét z NUNÝNKA 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení